Verdwijning Jihane – Toestand meisje lijkt niet zorgwekkend, verdachte wordt verhoord

Verdwijning Jihane - Toestand meisje lijkt niet zorgwekkend

De toestand van de zesjarige Jihane el Oizi, die zondag als vermist werd opgegeven en maandagmiddag werd teruggevonden, lijkt niet zorgwekkend. Dat meldt het Brusselse parket. Intussen wordt de man bij wie ze werd gevonden, de 45-jarige Aurel C., verhoord door de politie. Het Brusselse parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd. Jihane el Oizi verdween zondagnamiddag toen ze met haar vader op de wekelijkse markt aan de Slachthuizen was. Rond 15.00 uur verloor de vader het meisje uit het oog en sindsdien was ze spoorloos. Maandagvoormiddag stuurde de federale politie een opsporingbericht de wereld in waarin zowel een beschrijving werd gegeven van het meisje als van de man in wiens gezelschap ze het laatst gezien was.
Rond 11.45 uur kon de politie dankzij een tip de betrokken man opsporen en inrekenen aan zijn woning in het centrum van Brussel. Daar vond de politie ook de zesjarige Jihane levend en wel terug.

“Jihane werd onderzocht in het ziekenhuis en haar toestand lijkt niet zorgwekkend te zijn”, zegt Brussels parketwoordvoerder Gilles Dejemeppe. “De verdachte, A.C., geboren in 1972, die vandaag omstreeks 11.45 uur van zijn vrijheid werd beroofd, heeft geen gerechtelijke antecedenten in België. Hij wordt momenteel verhoord door de politie. Er werd bovendien een huiszoeking uitgevoerd in zijn woning.”
Het Brusselse parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd en die heeft tot dinsdagmiddag om te beslissen of Aurel C. onder aanhoudingsbevel wordt geplaatst. Het parket zal pas dinsdag om 11.00 uur meer uitleg geven over de verdere ontwikkeling van het onderzoek.

bron: Belga