Veiling van twee oude Antwerpse trams brengt 12.750 euro op

De veiling van twee oude PCC-trams die in Antwerpen plaats moeten maken voor nieuwe albatrostrams heeft 12.750 euro opgebracht. De Lijn is blij verrast met het resultaat. “Als je weet dat de startprijs 250 euro per tramtoestel was omdat dat de schrootwaarde was, is dit natuurlijk fantastisch”, zegt woordvoerder Tom Van de Vreken. “En eigenlijk betalen de kopers nog meer, want ze moeten ook voor het transport zorgen.” Wat de kopers precies van plan zijn met de toestellen is nog niet bekend. De twee trams zijn toestellen uit de jaren 60 die tot voor kort nog steeds door Antwerpen reden, maar nu eindelijk vervangen worden. Ze hebben onder meer nog de originele bruine zetels. De Lijn had er wel voor gewaarschuwd dat er zich nog asbestresten in de daken bevinden, maar als die niet gedemonteerd worden, zouden er geen gezondheidsrisico’s aan verbonden zijn.

Eén toestel dat met reclame van een merk van gin bekleed is, ging tijdens de online veiling de deur uit voor 6.000 euro. De andere tram, bekleed met reclame voor sandalen, bracht zelfs 6.750 euro op.
De hoge bedragen en het feit dat er in totaal 69 keer werd geboden, doen vermoeden dat het niet bij deze ene veiling zal blijven. “In totaal zullen er 25 PCC-trams uit het straatbeeld verdwijnen, dus we gaan zeker met het veilinghuis bekijken welke toestellen we nog kunnen veilen”, zegt Van de Vreken.

bron: Belga