Onderzoekers vermoeden dat het het doel was om Stijn Saelens niet ter plekke te vermoorden

Onderzoekers vermoeden dat het het doel was om Stijn Saelens niet ter plekke te vermoorden

Onderzoeksrechter Koen Wittouck en hoofdonderzoeker David Roelant vermoeden dat het niet de bedoeling was om Stijn Saelens in het kasteel zelf te vermoorden, maar dat het waarschijnlijker is dat hij eerst ontvoerd moest worden. Dat zegden ze op het proces van de kasteelmoord voor de correctionele rechtbank in Brugge. Ze concluderen ook dat beklaagde Pierre Serry de ochtend van de moord op Stijn Saelens de finale “go” gaf vanuit de dokterspraktijk van medebeklaagde André Gyselbrecht. Pierre Serry had op 31 januari 2012 om 10.30 een afspraak in de dokterspraktijk van André Gyselbrecht. “Uit een reconstructie van de feiten blijkt dat Antonius van Bommel om 10.38 uur de finale ‘go’ krijgt van Pierre Serry vanuit de praktijk van André Gyselbrecht, waarna ze (Van Bommel en beklaagde Franciscus Larmit) naar kasteel vertrokken”, zei onderzoeksrechter Koen Wittouck.

Antonius “Ronnie” van Bommel bevond zich op het tijdstip van het sms’je aan Serry’s chalet, blijkt uit telefonieonderzoek. Een buur van het kasteel hoorde tussen 10.32 en 11.07 uur het fatale schot. Het duurt tussen de 4 en 6 minuten om vanuit de chalet naar het kasteel te rijden. De onderzoekers stelden dat Pierre Serry “geen enkele reden had om op eigen houtje te handelen”.

Toen de onderzoeksrechter en de hoofdonderzoeker vervolgens een samenvatting maakten van het onderzoek, trokken ze een opmerkelijke conclusie. Zij vermoeden, op basis van alle feiten, dat het niet de bedoeling was om hem ter plekke om te brengen. Ze gaan er in tegendeel van uit dat het de bedoeling was om hem te ontvoeren en elders te vermoorden.

bron: Belga