Jean-Michel Saive blijft strijdvaardig na verloren ITTF-voorzittersverkiezing

door
Belga
Leestijd 1 min.

Jean-Michel Saive heeft vandaag op een persconferentie gereageerd op zijn verloren voorzittersverkiezing bij de internationale tafeltennisbond (ITTF). Hij wees erop dat de ITTF zijn kandidatuur negeerde in haar communicatie, en beweerde dat de herverkozen voorzitter Thomas Weikert weinig eigen visie heeft. "Het was een onvergetelijke ervaring en ik ben trots dat ik heb doorgezet. Ik heb er een mooie campagne in meer dan 30 landen opzitten", aldus Saive vandaag in Oudergem. "Maar ik was volledig afwezig op de website en in de communicatie van de ITTF. De voorzitter heeft bovendien op mijn programma gereageerd. Als hij een eigen visie had, zou hij zijn programma niet pas anderhalve maand na het mijne bekend hebben gemaakt."

Tussen de lijnen laat Saive verstaan dat hij binnen enkele jaren opnieuw een gooi zal doen naar het voorzitterschap. "Dat ik alsnog van 90 landen de steun kreeg, geeft vertrouwen voor de toekomst. Volgende keer kan ik beter."

Saive verloor op 31 mei de voorzittersverkiezing tegen de Duitser Thomas Weikert. De zittende voorzitter haalde met 118 tegen 90 stemmen.

bron: Belga