Iran heeft ticket voor WK in Rusland beet

Iran heeft ticket voor WK in Rusland beet

Iran heeft zich als derde land (na Brazilië en organisator Rusland) verzekerd van een ticket voor het WK voetbal van volgend jaar in Rusland. Het haalde het in Teheran op de achtste speeldag van de kwalificaties in de Aziatische zone met 2-0 van Oezbekistan en kan met nog twee speeldagen te gaan niet meer uit de top twee vallen. Sardar Azmoun opende na 23 minuten de score in het Azadi Stadium, kort voor affluiten bezorgde Mehdi Taremi de Iraniërs een delirium met de 2-0. Dankzij de driepunter komt Iran op twintig punten in kwalificatiegroep A, zeven meer dan nummer twee Zuid-Korea (dat dinsdag op bezoek gaat bij Qatar). Nummer drie Oezbekistan volgt al op acht punten.

De eerste twee uit groepen A en B na tien speeldagen plaatsen zich rechtstreeks voor de WK-eindronde in Rusland, de nummer drie speelt een dubbel barrageduel tegen de derde uit de andere poule met als inzet een ticket voor de intercontinentale play-off. Daarin wacht de nummer vier uit de CONCACAF-zone.

Voor Iran, de nummer 30 op de FIFA-ranking, wordt het de vijfde WK-deelname (na 1978, 1998, 2006 en 2014). Drie jaar geleden eindigde het op het WK in Brazilië met één op negen als vierde en laatste in de groepsfase. De Iraniërs verloren van Argentinië (1-0) en Bosnië-Herzegovina (3-1) en speelden 0-0 gelijk tegen Nigeria.

bron: Belga