Elise Mertens klimt naar 51e plaats op WTA-ranking

door
Belga
Leestijd 1 min.

Elise Mertens stijgt vandaag negen plaatsen op de nieuwe wereldranglijst in het vrouwentennis. De Limburgse haalde als debutante de derde ronde op Roland Garros en wordt daarvoor beloond met de 51e positie op de WTA-ranking. Kirsten Flipkens doet ook een goeie zaak. "Flipper", goed voor een tweede ronde in Parijs, springt van 87 naar 75. Yanina Wickmayer, de derde Belgische in de top honderd, zakt van 69 naar 81.

Alison Van Uytvanck gaat tien banken vooruit. Na maanden blessureleed stootte ze als qualifier op Roland Garros door naar de tweede ronde. De Grimbergse staat vandaag 103e. Maryna Zanevska zakt van 112 naar 121.

De Letse Jelena Ostapenko stijgt dankzij haar verrassende eindzege in het tweede grandslam van het seizoen 35 plaatsen. Als nummer 12 klopt ze op de deur van de top tien.

De Duitse Angelique Kerber behoudt de eerste plaats voor de Roemeense Simona Halep, de verliezend finaliste in Parijs die van vier naar twee klimt. De Tsjechische Karolina Pliskova blijft derde, voor de zwangere Serena Willams (-2). De Oekraïense Elina Svitolina (+1) maakt de top vijf vol.

bron: Belga