Antwerp – Anderlecht opener van seizoen 2017-2018

Promovendus Antwerp en landskampioen Anderlecht openen op vrijdag 28 juli de voetbaljaargang 2017-2018 in de Jupiler Pro League. Dat werd bekendgemaakt tijdens de kalendervoorstelling in het Martin’s Red Hotel in Tubeke. Een dag na de openingwedstrijd op de Bosuil gaat vicekampioen Club Brugge op bezoek bij Lokeren. Diezelfde dag staan er nog duels tussen Racing Genk en Waasland-Beveren, Eupen en Zulte Waregem en Charleroi en Kortrijk op het programma. Zondag 30 juli volgen KV Mechelen-Standard, STVV-AA Gent en KV Oostende-Moeskroen.

De eerste topper wordt op de tweede speeldag tussen Standard en Racing Genk (vrijdag 4/08) gespeeld, twee dagen later gevolgd door Anderlecht-KV Oostende. Het duel tussen bekerwinnaar Zulte Waregem en Club Brugge (vrijdag 11/08) en Charleroi-Anderlecht (13/08) zijn enkele in het oog springende affiches op de derde speeldag.

Op de negende speeldag – in het weekend van 29 september tot 1 oktober – worden de Slag om Vlaanderen tussen Club Brugge en AA Gent én de Clasico tussen Anderlecht en Standard gespeeld. Op speeldag 14 – in het weekend van 3 tot 5 november – staat Anderlecht-Club Brugge op het programma.

“De Pro League heeft de exacte speelmomenten voor de eerste zes speeldagen – tot en met 10 september – al vastgelegd”, zo klinkt het op de website van de Jupiler Pro League. “Voor alle daaropvolgende speeldagen is uiteraard al bekend wie tegen wie speelt in welk weekend, maar de exacte dag en startuur worden later bepaald in samenspraak met de rechtenhouders.”

bron: Belga