Anti-immigratiedecreet van Trump ook in beroep geblokkeerd

Anti-immigratiedecreet van Trump ook in beroep geblokkeerd

Een Amerikaanse rechtbank heeft in beroep de blokkering bevestigd van het anti-immigratiedecreet dat president Donald Trump had ingesteld. Trump wil de inwoners van zes moslimlanden verbieden om naar de VS te reizen. Een rechter op Hawaï had het inreisverbod in maart geblokkeerd, kort voordat de maatregel had moeten ingaan. Hawaï vindt dat het decreet van Trump moslims discrimineert en stelt ook dat de economie van de staat, die zeer afhankelijk is van het toerisme, wordt geschaad.
De Amerikaanse overheid was in beroep gegaan tegen die uitspraak, maar werd in het ongelijk gesteld. De blokkering van het inreisverbod werd in grote mate bevestigd door de rechter in Seattle.

De uitspraak heeft betrekking op het nieuwe anti-immigratiedecreet, nadat de Amerikaanse rechtbanken ook al een eerste decreet hadden geblokkeerd. Volgens de maatregel van Trump zouden mensen uit Iran, Libië, Somalië, Soedan, Syrië en Jemen 90 dagen lang de VS niet binnen mogen. Vluchtelingen zouden 120 dagen niet toegelaten worden.

bron: Belga