Ikea-ontwerpers nemen deel aan Mars-simulatie

Ikea-ontwerpers nemen deel aan Mars-simulatie
Foto Ikea

Een aantal productontwikkelaars van de Zweedse meubelgigant Ikea heeft drie dagen deelgenomen aan de Mars-simulatie in Utah. De ontwerpers hopen zo de toekomst op Mars al naar de aarde te brengen.

Het Mars Desert Research Station is de Amerikaanse staat Utah bereidt astronauten en wetenschappers voor op de eventuele kolonisatie van Mars. Meubelgigant Ikea lijkt daar een graantje van mee te willen pikken. Een team ontwikkelaars heeft drie dagen doorgebracht in de krappe ruimtes van het onderzoeksstation.

Een kolonie op Mars is nog niet voor de nabije toekomst. Zelfs als het zover is, lijkt het weinig waarschijnlijk dat astronauten een kast in elkaar zullen moeten knutselen op de rode planeet. Ikea hoopt dan ook dat de productontwikkelaars hun nieuwe kennis iets sneller zullen kunnen toepassen. Om wonen bijvoorbeeld aangenaam te maken met de stijgen urbanisatie.

“De essentie van de nieuwe collectie zal een waardering zijn voor wat we hebben op aarde: mensen, planten, zuiver water en lucht”, aldus productontwikkelaar Michael Nikolic. “Diversiteit en een gevoel van thuishoren, zaken die we soms als vanzelfsprekend beschouwen, komen ook aan bod. Na deze reis zal het bijvoorbeeld best fantastisch zijn om in mijn eigen bed te kunnen neerploffen.”

Volgens Popular Science zal Ikea in 2019 een dertigtal meubels en accessoires uitbrengen die geïnspireerd zijn door de ruimte.