Gents koppel gaat heel ver om kat terug te vinden

Gents koppel gaat heel ver om kat terug te vinden
Foto borisdekat.gent

Mats Van Eccelpoel en Sam Smekens willen maar wat graag hun kat Boris weer in hun armen sluiten. In hun zoektocht naar het dier plaatsen ze zelfs advertenties op Instagram.

Sinds kort kunnen mensen in Gent een aparte wandeling maken. De website borisdekat.gent leidt hen langs plekken in de buurt van Mats en Sam. Zo hoopt het koppel dat mensen hun kat misschien tegen het lijf lopen.

Social media to the rescue

Boris ontsnapte donderdag vanop het appartement op de tweede verdieping en is sindsdien spoorloos. Het duo is meteen op zoek gegaan naar het dier en verspreidt ook opsporingsberichten. En omdat we in de 21ste eeuw leven, verschijnen die ook op sociale media.

Mats en Sam hebben zelfs een betaalde advertentie geplaatst op Instagram. “Het was de bedoeling dat het opviel”, zegt Mats. “Mensen zonder huisdieren surfen niet snel naar websites waar vermiste huisdieren opgelijst staan, maar op deze manier kunnen we hen misschien wel bereiken.” Er zijn al enkele reacties binnengekomen, maar die hebben nog geen resultaat opgeleverd.