Roland Garros – Wawrinka: “Nadal speelt opnieuw op ongelooflijk hoog niveau”

Roland Garros - Wawrinka: "Nadal speelt opnieuw op ongelooflijk hoog niveau"

Stan Wawrinka (ATP 3) heeft zondag de wet van de sterkste moeten ondergaan in de finale van Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen. De 32-jarige Zwitser was in de eindstrijd op het Parijse gravel een maatje te klein voor de Spanjaard Rafael Nadal en verloor met 6-2, 6-3 en 6-1. “Fysiek voelde ik me nochtans goed, ik was helemaal gerecupereerd van mijn zware vijfsetter tegen Andy Murray”, liet de Zwitser weten. “Als je tegen spelers als Rafa een halve seconde twijfelt, weet je dat het te laat is. Daarom zijn ze ook zo sterk, of het nu Roger (Federer) of Rafa is. Ik wist wel wat ik wilde doen tegen Nadal, maar er was altijd die kleine twijfel en zoiets betaal je cash”, verklaarde Wawrinka.
Voor de Zwitser was het zijn vierde grandslamfinale, eerder won hij de Australian Open (2014), Roland Garros (2015) en de US Open (2016). “Ik was heel zenuwachtig, maar dat ging snel over. Ik speelde tegen de Rafa die ik verwachtte. We hebben hem allemaal al zien spelen dit jaar, hij is bijzonder fit en speelt erg agressief. Zijn niveau is opnieuw geweldig, er is niets op aan te merken.”
Toernooiwinnaar Nadal kreeg de Coupe des Mousquetaires overigens uit handen van de Australische legende Roy Emerson. Daarna overhandigde zijn oom Toni Nadal hem ook nog een replica van de zilveren trofee ter ere van ‘La Décima’, zijn tiende eindzege.

bron: Belga