OVO Energy Women’s Tour – Jolien D’hoore sprint naar zege in Londen

OVO Energy Women's Tour - Jolien D'hoore sprint naar zege in Londen

Jolien D’hoore (Wiggle High5) heeft zondag de slotrit in de Women’s Tour (GBr/WorldTour) gewonnen. Onze landgenote sprintte na 62 km sneller dan de Britse Hannah Barnes (Canyon) en de Luxemburgse Christine Majerus (Boels-Dolmans Cycling Team). De eindzege gaat naar de Poolse Katarzyna Niewiadoma, die de openingsrit won. De slotrit, een veredeld criterium, was geen formaliteit voor leidster Niewiadoma. Ze werd in de beginfase bestookt door Boels-Dolmans, tweede in de stand met Christine Majerus. Het team gaf vol gas, maar op het vlakke parcours viel er weinig te beginnen.
Een kopgroep van twaalf scheidde zich af, met hoofdzakelijk rensters van Boels-Dolmans. Maar ook Niewiadoma was present vooraan en dus was de aanval een maat voor niks.
Wiggle High5 voor D’hoore dichtte de kloof iets voor halfweg koers. Er volgden nog enkele aanvalspogingen in het slot, maar finaal zou gesprint worden. In die sprint toonde D’hoore haar snelle benen, goed voor haar zesde overwinning van het seizoen na eerder zeges in de Omloop van het Hageland (1.1.), de GP Dottenijs (1.2.), twee ritzeges en het eindklassement in de Ronde van Chongming Island (WT).
Niewiadoma steekt de eindzege op zak. Ze haalt het met 1:18 voorsprong op Majerus, Hannah Barnes vervolledigt op 1:30 het podium.

bron: Belga