Euromillions Basket League - Brussels-coach Crèvecoeur: "Woensdag wacht ons een nieuw gevecht"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Brussels behaalde zondag een onverwacht succes op het parket van Oostende met een 78-93 overwinning in de derde wedstrijd van de finale van de play-offs om de Belgische basketbaltitel. Brussels-coach Crèvecoeur was verheugd met de overwinning van zijn team, terwijl ook Oostende-coach Dario Gjergja een verdiende zege zag van de Brusselaars. De Versluys Arena in Oostende was al helemaal voorbereid op een titelfeest van de thuisploeg na de twee overwinningen van afgelopen woensdag en vrijdag. Daar staken de Brusselaars echter een stokje voor met een klinkende overwinning, waardoor woensdagavond een vierde wedstrijd op het programma staat in Neder-over-Heembeek.

"Ik ben trots dat we deze wedstrijd gewonnen hebben voor alle supporters die ons volgen. We hebben hen zo een tweede thuiswedstrijd in deze finale cadeau gedaan. Het was een wedstrijd voor echte mannen", was de reactie van Serge Crèvecoeur, de coach van Brussels, na de wedstrijd.

Woensdag krijgt Brussels dus de kans om voor eigen publiek een vijfde wedstrijd af te dwingen, maar Crèvecoeur verwacht geen makkelijke match. "Oostende heeft vijf opeenvolgende titels gepakt en is mentaal zeer sterk. We mogen niet verslappen. Het zal woensdagavond een echt gevecht worden. We moeten klaar zijn om te vechten en om ons spel te spelen."

Oostende-coach Dario Gjergja toonde zich groot in de nederlaag en had complimenten voor Brussels. "Ik moet Brussels feliciteren met deze overwinning. Hun efficiëntie achter de driepuntlijn heeft ons pijn gedaan, vooral in het eerste quarter. Brussels sloot de wedstrijd af met zes spelers boven de tien punten, dus het is absoluut een verdiende overwinning."

De wedstrijd speelde zich door enkele gecontesteerde beslissingen van de wedstrijdleiding af in een vijandige sfeer. De Kroatische coach van de kustploeg werd zelfs naar de kleedkamer gestuurd na twee technische fouten. "Ik begrijp enkele beslissingen niet, ik weet zelfs niet meer hoe ik mij moet gedragen naast het terrein", reageerde Gjergja. "Ondanks de nederlaag hebben we nog alles in eigen handen. We moeten goed reageren en de fouten herstellen die we vanavond gemaakt hebben. We moeten klaar zijn voor woensdag."

De vierde wedstrijd tussen Oostende en Brussels start woensdag om 20u30 in Neder-over-Heembeek.

bron: Belga