EK basket 2017 (v) – Noémie Mayombo verlaat selectie Belgian Cats

EK basket 2017 (v) - Noémie Mayombo verlaat selectie Belgian Cats

Noémie Mayombo heeft beslist dat ze om persoonlijke redenen niet met België zal deelnemen aan het Europees kampioenschap basketbal voor vrouwen in de Tsjechische hoofdstad Praag (16-25 juni). Dat heeft Koen Umans, general manager van de Belgische selectie, zondag aangekondigd. “Mayombo heeft de beslissing voor zichzelf genomen, maar ook in het belang van de ploeg omdat ze niet genoeg energie heeft om naar het EK te gaan”, staat verder in het communiqué van de Belgian Cats te lezen.
Bondscoach Philip Mestdagh riep met Serena Lynn-Geldof al meteen een vervangster op voor de 26-jarige Mayombo. Met haar 1m96 is de 20-jarige Lynn-Geldof een volledig ander type dan Mayombo, die 1m70 groot is. Mayombo was samen met Ann Wauters en Emma Meesseman één van de drie leidsters van het team. De Belgian Cats sloten zaterdag in Ieper hun EK-voorbereiding af met een indrukwekkende 95-38 overwinning tegen Nederland.
De twaalf speelsters vertrekken dinsdag naar Praag. België is op het EK ondergebracht in groep D en speelt er tegen Montenegro (16 juni), Rusland (17 juni) en Letland (19 juni). Het doel is om de kwartfinales te bereiken. Het is de tiende keer dat de Belgische basketbalvrouwen deelnemen aan het EK. Hun laatste deelname dateert wel al van 2007. Toen werden ze in het Italiaanse Chieti zevende.

bron: Belga