Samusocial – Voorzitters John Crombez (sp.a) en Gwendolyn Rutten (Open Vld) op ramkoers

Samusocial - Voorzitters John Crombez (sp.a) en Gwendolyn Rutten (Open Vld) op ramkoers

De afwikkeling van het ontslag van de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur heeft geleid tot een zware aanvaring tussen Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten en haar sp.a-collega John Crombez. “Open Vld zijn laffe boeren”, citeert Het Laatste Nieuws Crombez. “Zijn woordgebruik is nooit gezien. Nieuwe politiek bereik je niet door te schelden, maar wel door zelf het goede voorbeeld te geven”, reageert Rutten. Tijdens de onderhandelingen over de opvolging van Mayeur stapte sp.a boos op, waardoor de meerderheid gereduceerd werd tot PS, MR en Open Vld. Schepen Ans Persoons werd volgens sp.a gedumpt omdat sp.a vond dat er niet scherp genoeg gereageerd werd in de Samusocial-affaire. “Ik ben blij dat ik niet meer tot de club hoor”, reageert Crombez op de breuk met PS. Maar Open Vld moet het in het interview ook ontgelden omdat de partij in de meerderheid bleef. “Ik heb zelfs een heel ander beeld gekregen van Open Vld: het zijn laffe boeren, die hun rol hebben gespeeld met als enige doel om de bevoegdheden van Ans Persoons onder hen te verdelen”.

Gwendolyn Rutten neemt die uitspraak niet. “Zijn woordgebruik is nooit gezien. Nieuwe politiek bereik je niet door te schelden, maar wel door zelf het goede voorbeeld te geven. Wie zo wild om zich heen slaat, zou beter in eigen hart kijken. Je kan niet twee keer kwaad weglopen en daarna woedend zijn als anderen wél verantwoordelijkheid nemen”, luidt het in een mededeling.

Rutten vindt dat John Crombez beter zijn woede richten op de PS. “Het bestuur in de stad moet bovendien voor Open Vld in volle transparantie en met engagement voor alle inwoners gebeuren. Dat heeft schepen Els Ampe op de tafel gelegd. We zullen dat bovendien doen op een efficiënte manier, met een schepen minder. Harder werken en belastinggeld besparen. Dat is de richting die het bestuur voor Open Vld uitmoet”, besluit ze.

bron: Belga