Maria Sharapova moet kruis maken over grasseizoen

Maria Sharapova moet kruis maken over grasseizoen

Maria Sharapova kan omwille van een dijbeenblessure niet in actie komen op het WTA-tennistoernooi van Birmingham of in de kwalificaties voor Wimbledon. “Ik moet passen voor alle grastoernooien die op mijn agenda stonden”, meldde ze zaterdag op Facebook. De Russische schone verwacht haar comeback te maken op het WTA-toernooi van het Amerikaanse Stanford (31 juli-6 augustus). ‘MaSha’ timmert na haar dopingschorsing aan de weg terug en had een wildcard gekregen voor het grastoernooi van Birmingham (17-25 juni). Daarvoor kreeg zij, in tegenstelling tot Roland Garros waar Sharapova niet welkom was, een uitnodiging van de organisatie. Voor Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen dat op 3 juli van start gaat, vroeg ze geen wildcard aan. Ze wilde zich via de kwalificaties op de hoofdtabel knokken, maar daar steekt een blessure dus een stokje voor.
Ze blesseerden zich half mei tijdens het WTA-toernooi van Rome aan haar dij en na bijkomend onderzoek blijkt dat haar spierblessure haar niet toelaat om haar voorziene grastoernooien af te werken.
Op de Australian Open van 2016 werd Sharapova betrapt op het gebruik van het verboden middel meldonium. Er volgde een schorsing van twee jaar. Het Internationaal Sporttribunaal TAS bracht die sanctie vervolgens terug tot vijftien maanden. Na een dopingschorsing van 15 maanden klom ex-nummer één van de wereld Sharapova de voorbije weken gestaag op de WTA-ranking. Momenteel is de 30-jarige Siberische 178e.

bron: Belga