Dertien Filipijnse mariniers gedood in vuurgevecht met militanten

Dertien Filipijnse mariniers zijn gedood in een vuurgevecht met islamistische militanten, vrijdag in Marawi, op 800 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Manilla. Die rebellen zitten al meer dan twee weken verschanst in de belegerde stad in het zuiden van het land. Volgens luitenant-kolonel Jo-Ar Herrera, een woordvoerder van het leger, raakte ook een onbekend aantal soldaten gewond bij het gevecht. “Er was een intensief, huis-aan-huisvuurgevecht tussen de mariniers en de lokale terreurgroep”, aldus Herrera.
De mariniers namen deel aan een operatie om ongeveer 100 gijzelaars te bevrijden uit de handen van de militanten. Zij maakten gebruik van zelfgemaakte explosieven tegen de soldaten.
Marawi is in normale omstandigheden een stad met meer dan 200.000 inwoners. Sinds het begin van de strijd, meer dan twee weken geleden, is nagenoeg de hele bevolking de stad ontvlucht. Bij de gevechten zijn al bijna 200 doden gevallen. De Filipijnse president Rodrigo Duterte heeft voor het hele eiland de staat van beleg afgeroepen.

Bron: Belga