Strafuitvoeringsrechtbank beslist volgende week over beperkte detentie Fouad Belkacem

door
Belga
Leestijd 1 min.

De strafuitvoeringsrechtbank van Antwerpen beslist volgende week vrijdag of Fouad Belkacem, de vroegere leider van de terroristische organisatie Sharia4Belgium, een beperkte detentie krijgt. Dat betekent dat hij overdag de gevangenis zou mogen verlaten om zich dan 's avonds terug aan te melden.

Fouad Belkacem verzamelde de voorbije jaren verschillende veroordelingen voor het aanzetten tot geweld na het nikab-incident in Sint-Jans-Molenbeek, het aanzetten tot haat tegen niet-moslims in You Tube-filmpjes en het belagen van Frank Vanhecke, na de dood van Marie-Rose Morel. De zwaarste gevangenisstraf kreeg hij in januari vorig jaar, toen hij tot twaalf jaar cel werd veroordeeld als leider van de terroristische organisatie Sharia4Belgium.

Belkacem zit intussen al vier jaar achter de tralies en diende een verzoek tot beperkte detentie in bij de strafuitvoeringsrechtbank van Antwerpen. Dat zou hem toelaten om overdag mee voor zijn kinderen te zorgen en om werk of een opleiding te zoeken, als eerste stap naar zijn reïntegratie in de maatschappij. Zijn verzoek werd op 6 juni achter gesloten deuren behandeld in de gevangenis. De uitspraak volgt volgende week vrijdag en is openbaar.

bron: Belga