Stad Nieuwpoort organiseert WK Laser zeilen voor jongeren

Van 18 juli tot 2 augustus organiseert Koninklijke Yachtclub Nieuwpoort de Belgium Laser Group in samenwerking met Wind en Watersport Vlaanderen het Wereldkampioenschap Laser zeilen voor jongeren. Dat heeft burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V) tijdens de persvoorstelling gemeld. De Koninklijke Yacht Club Nieuwpoort (KYCN) werd opgericht in 1932 en is de op een na oudste jachtclub van het land. De Eurojachthaven is jaarlijks het decor voor verschillende internationale en nationale kampioenschappen. Deze zomer dus ook voor het Wereldkampioenschap Laser zeilen voor jongeren.

In 2008 en 2012 werd het Europees Kampioenschap in Nieuwpoort georganiseerd en bijna jaarlijks vindt het Belgisch Kampioenschap er plaats. Het Wereldkampioenschap Laser is een primeur voor de kuststad. Er worden 570 internationale zeilers verwacht die naar de titel dingen.
“Dergelijke sportieve topevenementen organiseren vergt heel wat energie, know-how en organisatietalent maar het team van de KYCN heeft in het verleden ontelbare keren bewezen dat ze van geen kleintje vervaard is en een dergelijke uitdaging aankan”, zei de burgemeester.

bron: Belga