Schepen Els Ampe (Open Vld) kritisch voor weggelopen sp.a

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het opstappen van sp.a aan uit het Brussels schepencollege zindert nog na bij schepen Els Ampe (Open Vld), nu nog de enige Nederlandstalige schepen in de Stad Brussel. Vrijdagmorgen had sp.a-voorzitter John Crombez nog geopperd dat Open Vld mee had moeten opstappen. "Wat heb je aan een partner die wegloopt?", stelt Brussels schepen voor Mobiliteit, Openbare Werken en Wagenpark, Els Ampe.

De vraag naar een zitje als schepen voor Mayeur was de druppel bij sp.a. Maar dat ontkende het volledige college vrijdag. Al nam Mayeur wel eerst het woord donderdagavond.

"Mayeur heeft verteld over zijn politiek leven, dat is niet op vijf seconden gedaan. Hij heeft ook toegegeven dat hij fouten gemaakt heeft en dat de reden is waarom hij opstapt, maar er is nooit sprake van geweest dat hij schepen werd in dit college", benadrukt Ampe.

Open Vld is blij met wat het bereikt heeft tijdens de onderhandelingen. "Wij hebben gezegd dat er in deze meerderheid moet een nieuwe politieke wind moet komen en dat er een kadaster moet komen van alle mandaten en remuneraties. De nieuwe burgemeester moet zich ook voor de volle 100 procent concentreren op Brussel en zijn posten opzeggen in het Brussels Parlement. Zou zij -Ans Persoons, red. - dat eruit gesleept hebben? Ik denk het niet, ze is weggelopen."

De bevoegdheden van schepen Persoons, Nederlandstalige Aangelegenheden en Wijkcontracten, zullen nu opgevangen worden door andere schepenen. "Dat is toch ook een besparing voor de Stad", aldus Ampe.

bron: Belga