Promovendus Stuttgart trekt Anderlecht-talent Mangala aan

Promovendus Stuttgart trekt Anderlecht-talent Mangala aan

VfB Stuttgart heeft zich verzekerd van de diensten van middenvelder Orel Mangala. Dat maakte de kampioen van de Tweede Bundesliga zelf bekend. De 19-jarige Mangala komt over van Anderlecht, waar hij nooit zijn debuut in het eerste elftal kon maken, en tekende een contract tot juni 2021 in de Mercedes-Benz Arena. Mangala werd het afgelopen seizoen door Anderlecht uitgeleend aan Borussia Dortmund. Daar was hij een vaste pion in het tweede team, maar kon hij evenmin debuteren in het eerste elftal.
“Orel is een goed opgeleide en ambitieuze speler”, opende sportief directeur Jan Schindelmeiser op de website van Stuttgart. “Hij kan op het middenveld zowel in offensief als in defensief opzicht nuttig zijn.” Mangala zelf was onder de indruk van de filosofie van de club. “Het pad dat de club op dit moment bewandelt, bevalt mij heel erg. Ik was bovendien onder de indruk van de publieke opkomst bij de wedstrijden van VfB. Ik kijk er naar uit zelf op het veld te staan.”
Stuttgart werd het afgelopen seizoen kampioen in de Tweede Bundesliga en promoveerde zo, na één seizoen afwezigheid, opnieuw naar het hoogste niveau in Duitsland.

bron: Belga