Martinez kiest voor één spits tegen Estland, Witsel en Fellaini op middenveld

door
Belga
Leestijd 2 min.

Bondscoach Roberto Martinez kiest vanavond voor een systeem met één spits tegen Estland op de zesde speeldag in groep H van de WK-kwalificaties. Romelu Lukaku krijgt zo de voorkeur op Michy Batshuayi, die maandag tegen Tsjechië nog goed was voor de openingstreffer. In de 3-4-2-1 van Martinez staan Axel Witsel en Marouane Fellaini centraal op het middenveld. Ook tegen Cyprus, Bosnië-Herzegovina en Griekenland startte de Spanjaard met het voormalige Standard-duo. Nacer Chadli en Yannick Carrasco bevolken net als tegen Tsjechië de flanken, Kevin De Bruyne speelt voorin aan de zijde van Dries Mertens in steun van de diepe spits.

Achteraan en in doel zijn er geen wijzigingen. Dat betekent dat Thibaut Courtois in de driemansverdediging Toby Alderweireld, aanvoerder Vincent Kompany en Jan Vertonghen voor zich krijgt. Bij de tegenstander is het opletten voor spits Konstantin Vassiljev, aanvoerder Ragnar Klavan is de sterkhouder achterin.

De Rode Duivels verdedigen in de A. Le Coq Arena, in de hoofdstad Tallinn, de leidersplaats in groep H. Met dertien op vijftien leiden de Belgen voor Griekenland (11) en Bosnië-Herzegovina (10), die het tegen mekaar opnemen in Zenica.

In principe mag Estland, de nummer 98 op de FIFA-wereldranglijst, geen probleem vormen voor de sterrenselectie van Martinez. In de heenwedstrijd kregen de Esten eind vorig jaar in Brussel een 8-1 pandoering om de oren, maar de recente matige prestaties van de Belgen en de stijgende vormcurve van de thuisploeg hebben de bondscoach toch wat aan het twijfelen gebracht.

bron: Belga