Euromillions Basket League - Oostende wint ook in Brussel en blijft op koers voor zesde titel op rij

Oostende heeft vrijdagavond ook de tweede wedstrijd in de finale van de play-offs gewonnen. In Neder-over-Heenbeek ging Brussel nipt voor de bijl met 59-60. Oostende nam de beste start bij Brussels en na tien minuten stond er een 11-15 op het scorebord. Ook in het tweede kwart bleef de kustploeg de bovenhand houden. Brussels ging dan ook met een 28-35 achterstand de rust in.

Na de pauze duwde Oostende het gaspedaal verder in en dat leidde tot een 30-44 voorsprong. Brussels schoot eindelijk wakker en dankzij een 21-6 tussenspurt nam het team uit de hoofdstad zelfs de leiding (51-50). In een spannend slot vergaten de Brusselaars de wedstrijd in het slot te gooien. Oostende kwam terug en op acht seconden van het einde stond de 59-60 eindstand op het bord.

Dankzij de tweede zege is Oostende nog maar één match verwijderd van een nieuwe titel. De derde partij vindt zondagavond plaats in de Versluys Dôme.