EK 2017 basket (v) – Belgian Cats staan voor tiende deelname, precies tien jaar na laatste

EK 2017 basket (v) - Belgian Cats staan voor tiende deelname

De Belgische basketbalvrouwen hebben zich voor het eerst in tien jaar kunnen plaatsen voor het EK, dat van 16 tot 25 juni plaatsvindt in het Tsjechische Praag. De Belgian Cats, met als speerpunten Ann Wauters en Emma Meesseman, mikken op de kwartfinales. “We hebben een jonge groep waarvan de meeste speelsters nog geen ervaring hebben op het allerhoogste niveau”, vertelde Koen Umans, manager van de Cats, vrijdag tijdens een persconferentie in Kortrijk. “Maar dat wil niet zeggen dat onze groep nog niets meegemaakt heeft. Bij de jeugd hebben onze speelsters allemaal Europese – en wereldkampioenschappen gespeeld en sommigen hebben in 2011 de Europese titel bij de U18 veroverd.”

“Ons doel is de kwalificatie voor de kwartfinales”, verklapte Umans de Belgische ambitie. “Geen gemakkelijke opdracht, want alle zestien landen op het EK zullen sterk voor de dag komen. Maar ik ben ervan overtuigd dat we een sterke prestatie kunnen neerzetten.”
België is op het EK in groep D ingedeeld met Montenegro (16 juni), Rusland (17 juni) en Letland (19 juni). De eerste van de poule plaatst zich voor de kwartfinales, terwijl de nummers twee en drie barrages afwerken. De vierde moet naar huis.

Zaterdag (18u) spelen de Cats hun laatste vriendschappelijke interland voor het vertrek naar Praag. Nederland is dan in Ieper de tegenstander.
In 2007 konden de Belgen zich voor de laatste keer plaatsen voor het EK. In Italië strandden onze landgenotes toen op de zevende plaats.

bron: Belga