Britse verkiezingen - Ukip-voorzitter Paul Nuttall stapt op

door
Belga
Leestijd 1 min.

Paul Nuttall stopt als voorzitter van de nationalistische partij Ukip. Zijn partij, groot voorvechter van de brexit, is er niet in geslaagd om een zetel binnen te halen tijdens de vervroegde verkiezingen vandaag. Het is de tweede keer op net geen jaar tijd dat Ukip op zoek moet naar een nieuwe voorzitter. In juli van vorig jaar trad Nigel Farage terug als partijleider na het Britse referendum over het EU-lidmaatschap. De eurosceptische partij haalde haar slag thuis, waarop Farage de fakkel doorgaf aan Paul Nuttall.

De vervroegde verkiezingen van Theresa May gooiden roet in het eten van de voorstanders van een harde brexit. May hoopte met die verkiezingen een sterk mandaat van de kiezers te verkrijgen, dat haar meer gezag aan de onderhandelingstafel met de EU zou moeten geven. Maar dat draaide dus anders uit. The Conservatives verloren hun meerderheid en May haar gezag.

Nuttall trekt zijn conclusies nu zijn partij er niet in geslaagd is een zetel binnen te halen. Nochtans gelooft hij dat Ukip populairder dan ooit kan worden, zij het wel zonder hem. "Het is tijd voor een nieuwe periode, met een nieuwe leider", sprak Nuttall.

bron: Belga