Zo verras je je vader deze zondag

Foto Pexels

Ze geven het misschien niet graag toe, maar ook vaders worden graag verwend op tijd en stond. Verras de man des huizes dus op gepaste wijze met deze cadeautjes op maat.

De sportivo

Hij mag dan wel ver voorbij de 50 zijn, jouw vader is nog steeds gezegend met een sixpack. En dan bedoelen we wel degelijk onder zijn shirt, niet in de koelkast. Geen sportieve uitdaging is hem te veel en als zoon of dochter kan je dus niet anders dan hem daarin te steunen.

Als je vader zijn vrije uren het liefst van al in de gym doorbrengt, is de TomTom Touch Cardio een goede optie. Deze stijlvolle fitnesstracker meet het aantal verbrande calorieën zowel overdag als tijdens de work-out, je lichaamssamenstelling en het aantal gezette stappen. Spoor hem aan om dagelijkse doelen te stellen en volg zijn veranderingen op de voet via de TomTom-app. (109,95 euro)

De MetaRun van Asics is dan weer bijzonder geschikt voor vaders die graag het bos in trekken voor een rondje hardlopen. Dit model is door zijn lichte gewicht, stabiliteit, pasvorm en schokdemping vooral geschikt om lange afstanden te overbruggen. Zei er iemand marathon? (250 euro)

Reageert je vader zich het liefst van al af op de mountainbike? Dan is deze innovatieve zadelpen van Magura ongetwijfeld een schot in de roos. Deze Vyron, zoals het model gedoopt werd, staat het toe om je zadel met een druk op de knop tot 150 mm te laten zakken voor meer bewegingsvrijheid en meer veiligheid.

De stijlgoeroe

De tijd dat vaders zorgeloos met kniehoge witte sokken in hun sandalen konden paraderen, ligt definitief achter ons. De moderne man heeft zijn eigen stijl en durft dat ook te laten zien. In zijn badkamerkast vind je meerdere verzorgings- en stylingproducten om zijn look af te maken.

Niet alleen zijn kapsel, maar ook zijn baard moet altijd in de juiste plooi liggen. Geen betere manier om die baard in bedwang te houden dan een likje baardolie. De oliën van Honest Amish zijn handgemaakt met biologische ingrediënten voor een optimale verzorging van je vaders baard. Zorg alvast dat de badkamer vrij is. (39,95 euro)

Iedereen heeft weleens last van een badhairday, maar mits wat kunst en vliegwerk valt daar gemakkelijk een mouw aan te passen. Deze Night Rider- styling wax van Kevin Murphy helpt je vader daar uitstekend bij. (26 euro)

De foody

Eten en drinken is van vitaal belang om in leven te blijven en dat heeft ook je vader goed begrepen. Als bon vivant is hij altijd te vinden voor een gezellig etentje of een glas wijn ’s avonds. En wie ben jij om hem dat pleziertje niet te gunnen?

Is jouw vader zo’n eeuwige kwajongen? Dan doe je hem wellicht een plezier met dit ludieke sauspistool, waarmee je elke denkbare saus in de grappigste vormen schiet. Iets om mee uit te pakken op de volgende barbecue. (5,99 euro)

Voetbal en drank: voor veel mannen is dat de winnende combo voor een geslaagde avond. Met deze Red Devils-ginbox scoor je dus gegarandeerd. (54,95 euro)

De gadgetgeek

Als het op technologie aankomt, ziet je vader het groots. In jullie woonkamer prijkt een 4k-tv ter grootte van een bescheiden cinemascherm en zowat elk apparaat in huis kan vanop afstand bediend worden met slechts één druk op de knop. Met deze nieuwe snufjes maakt zijn nerdy hart een sprongetje.

Is het een smartphone? Is het een camera? Antwoord: een beetje van beide. Kodak combineert het beste van twee werelden in één toestel. Deze Kodak Elektra heeft namelijk een ingebouwde spiegelreflexcamera voor haarscherpe vakantiekiekjes. Die heerlijke oldskool-look krijg je er gratis bij. (399 euro)

Elk klein jongetje wil later graag piloot worden. En hoewel het voor zo’n drastische carrièreswitch misschien een tikkeltje te laat is, maak je je vader ongetwijfeld dolblij met deze compacte Mavrick Pro drone. Hij past gewoon in je zak, kan bediend worden met handgebaren en maakt haarscherpe beelden. Need we say more? (890 euro)

Mare Hotterbeekx