Altijd al Instafamous willen worden? Totally Two legt uit hoe

Veel jongeren modelleren hun Instagram-account tot een fraai uithangbord voor hun passie. Ze zijn zich bewust van de kracht van het sociale medium en zetten het in als middel om bekendheid te verwerven. Céline Schraepen en Talisa Loup zijn daar aardig in geslaagd, en schreven er het boek ‘Hoe word ik Instafamous, tips & tricks van twee Instagram queens’ over. 

Hoe zijn jullie begonnen aan jullie boek?
Céline: “We hebben ons vooral gebaseerd op de meest voorkomende vragen die we kregen van onze volgers. Het boek opent met onze persoonlijke start, om vervolgens uit te leggen hoe wij zo gegroeid zijn op Instagram.”

Talisa: “De verschillende hoofdstukken gaan onder andere over filters, bewerkingsapps, geo-taggen en meer likes ronselen. Werkelijk elk aspectje van Instagram halen we aan. Ook het business-gedeelte lichten we toe, want uiteindelijk zijn we toch uitgegroeid tot onderneemsters.”

“Wij weigeren om dieetpillen te verkopen”

Met welke soort merken gaan jullie in zee?
Céline: “Aangezien we een gezonde levensstijl uitdragen, hebben we vaste deals met bijvoorbeeld het theemerk Fitty of het sportmerk Women’s best dat naast sportkledij ook veganistische proteïnepoeders verkoopt.”

Talisa: “We zijn ooit gecontacteerd geweest door een bedrijf dat dieetpillen verkoopt, maar daar hebben we voor bedankt. Wij willen sporten om slank en fit te zijn: dat is veel authentieker. Dat past beter binnen de boodschap die we willen overbrengen: je mag groot dromen, zolang je maar hard genoeg je best doet om ervoor te werken.”

@piupiu_fashion outfits ??

Une publication partagée par Céline & Talisa ? (@totallytwo) le


Wie is jullie doelpubliek?
Talisa: “De grootste groep is tussen de achttien en vijventwintig jaar oud. Daarop volgend zijn het tieners van dertien tot achttien. Die statistieken kunnen we raadplegen omdat we een business-account hebben bij Instagram.”

Céline: “Met ons boek willen we vertellen dat iedereen ‘instafamous’ kan worden. Wij zijn ook maar twee normale meisjes die begonnen zijn met nul volgers, en kijk nu.”

Niet iedereen is zo verwend door de natuur als jullie. Is Instagram niet vooral op het uiterlijk gericht?
Talisa: “Het hangt ervan af welke richting je wilt uitgaan. Je kunt een account hebben over voeding zonder zelf op de foto’s te staan. Wij kennen bijvoorbeeld ook iemand met die enkel over beelden van haar hond post, en daar ook redelijk succesvol in is.”

Céline: “Wij staan voor een healthy lifestyle, dus passen de foto’s in bikini in ons plaatje. We willen graag tonen aan jonge meisjes op welke manieren ze fit kunnen worden.”
Wat verstaan jullie onder een gezonde levensstijl?

Céline: “Dat begint bij een gezonde voeding. We eten allebei niet veel vlees maar wel veel groenten en fruit. We sporten ook minstens drie keer per week.”

Talisa: “Dat doen we niet om af te vallen, maar wel om strakker te worden en ons goed in ons vel te voelen. Daarnaast vinden we het belangrijk om ons lichaam genoeg rust te gunnen en veel te slapen.”

@alyssoncollage her progress with our eboon is amazing ??? you go girl. Get fit like her with our ebook www.totallytwoshop.com

Une publication partagée par Céline & Talisa ? (@totallytwo) le

 

Samen hebben jullie Instagram-account, een website en een YouTube-kanaal. Waarvoor gebruiken jullie dat laatste?
Céline: “Met TotallyTwo, onze conceptnaam, vloggen we ook. In die filmpjes laten we zien naar welke events wij gaan en wat onze favorieten van de maand zijn. We maken ook video’s voor jongeren, waarin we onderwerpen belichten als koortsblazen, plastische chirurgie, maandstonden en relaties.”

Talisa: “We zijn zelf geen experts, maar proberen wel raad te geven vanuit onze eigen ervaring aan mensen die ons mailen met vragen. Vaak voegen we ook nuttige links toe voor verdere informatie.”

Céline: “We proberen ook elke dag te reageren op comments van onze Youtube- en Instagramvolgers. Het belang van contact met je volgers staat ook uitgebreid uitgelegd in ons boek.”

Zijn jullie ervan overtuigd dat Instagram nog lang zal bestaan?
Céline: “We zijn ons ervan bewust dat het morgen gedaan kan zijn met Instagram. Daarom zijn we ook bezig met andere projecten.”

Talisa: “Het is altijd onze grote droom geweest om een eigen kledinglijn uit te brengen. Onze merknaam TotallyTwo hebben we al, en op termijn hopen we een winkel te openen in Hasselt of misschien zelfs in Antwerpen. Dream big, right?” (lacht)

Charlotte De Cort