Yvan Mayeur en Alain Courtois zeggen af

Brussels burgemeester Yvan Mayeur (PS) heeft afgezegd voor de economische missie naar Zuid-Korea onder leiding van prinses Astrid. Dat vernam Belga donderdagmiddag uit goede bron. Ook eerste schepen Alain Courtois (MR) zegt af, zo bevestigt hij aan Belga. De bijna 260-koppige Belgische delegatie vertrekt zaterdag. Voor het eerst zou ook de stad Brussel deelnemen aan de economische zending van de prinses. Burgemeester Yvan Mayeur en eerste schepen Alain Courtois zouden naar Zuid-Korea afzakken met als doel om het imago van de Belgische hoofdstad na de aanslagen van 22 maart 2016 te herstellen bij een van de belangrijkste Aziatische landen.

Maar de positie van de Brusselse burgemeester is erg wankel geworden nadat bekendraakte dat hij in 2016 voor 16.800 euro aan zitpenningen ontving voor zijn zitje in het bestuur van daklozenorganisatie Samusocial. Verschillende coalitiegenoten vroegen donderdag zijn ontslag.

De economische missie naar Zuid-Korea vindt plaats van 10 tot 17 juni. Prinses Astrid wordt onder andere vergezeld door minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR), staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem (CD&V), Vlaams minister van Economie en Innovatie Philippe Muyters (N-VA), Waals viceminister-president Jean-Claude Marcourt (PS) en Brussels staatssecretaris van Buitenlandse Handel Cécile Jodogne (DéFI).

bron: Belga