Verdachte bekent misbruik en doden van veertienjarige Romy

door
Belga
Leestijd 1 min.

In Nederland heeft de veertienjarige jongen uit Ede die wordt verdacht van het seksueel misbruiken en doden van het even oude meisje Romy uit Hoevelaken, beide feiten bekend. Dat zegt het openbaar ministerie donderdag weten. Het lichaam van het meisje werd vorige week gevonden in een sloot in Achterveld. De tiener uit Ede en Romy kenden elkaar van school. De jongen werd donderdagochtend voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Utrecht, die besliste dat de jongen nog twee weken vast moet blijven zitten.

Vrijwel gelijktijdig met het meisje uit Hoevelaken, verdween de eveneens veertienjarige Savannah uit het nabijgelegen Bunschoten. Haar lichaam werd afgelopen weekend gevonden in het water bij een industrieterrein in Bunschoten. Een zestienjarige jongen uit Den Bosch zit hiervoor vast. Het is nog niet duidelijk wat de verdenkingen tegen hem zijn. Later donderdag wordt duidelijk of hij ook nog vast blijft zitten.

Hoewel de twee zaken in hetzelfde weekend en in dezelfde regio gebeurden, zijn er volgens de politie geen aanwijzingen dat er een verband bestaat tussen de gebeurtenissen.

Bron: Belga