PermaFungi is laureaat van een van de Energie- en Milieuprijzen

door
Belga
Leestijd 1 min.

PermaFungi, een stedelijke landbouwproject voor paddestoelenkweek in Brussel, heeft donderdagavond de "Circular Economy Award" gewonnen. Dat is een van de Belgische Energie- en Milieuprijzen die donderdagavond werden uitgereikt in Tour & Taxis in Brussel. Het evenement is aan zijn twaalfde editie toe. "Door het scheppen van banen voor laaggeschoolden, het recycleren van afval, het produceren van gezond bio voedsel, het ontwikkelen van de lokale economie en door zo weinig mogelijk fossiele brandstoffen te verbruiken", werkt PermaFunghi aan een meer circulaire manier van productie en consumptie, aldus de jury donderdag.

Bij de andere laureaten is onder meer de Waterbus van Brussels by water. Deze boot die mensen vervoert tussen Brussel en Vilvoorde kreeg de 'Sustainable Mobility Award'.

De 'Sustainable Education Award' ging naar Philippe Samyn and Partners voor het project AGC Glass Europe, een bijna zero energie gebouw met helder glas. Eneco in Waver ging aan de haal met de 'Sustainable Education Award', voor een sensibiliseringsproject voor kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar basisschool. En de 'Sustainable Energy Award' werd uitgereikt aan Stoomnetwerk 'Ecluse', dat zich inzet voor duurzame energie voor de chemische industrie in de Waaslandhaven.

bron: Belga