Ook Kevin De Bruyne verwacht geen 8-1 zege tegen Estland

door
Belga
Leestijd 2 min.

Net als bondscoach Roberto Martinez verwacht Kevin De Bruyne vrijdagavond in de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Estland geen monsterscore. "Ik denk niet dat het 8-1 zal worden", vertelde de middenvelder van Manchester City donderdag tijdens een persmoment in de A. Le Coq Arena in Tallinn. "Voor zijn thuispubliek zal Estland anders spelen in vergelijking met eind vorig jaar in Brussel. Het balbezit zal voor ons zijn en we zullen proberen de tegenstander onder druk te zetten. Bovendien moeten we geduldig zijn als het doelpunt niet snel valt, we hebben negentig minuten. Het is onze laatste wedstrijd van het seizoen en ik verwacht dat iedereen zijn job zal doen. Iedereen beseft hoe belangrijk deze wedstrijd is in de WK-kwalificaties", aldus KDB.

De Bruyne is onder Martinez in een meer verdedigende rol terechtgekomen en dat vertaalt zich in zijn statistieken, met een pak minder assists en doelpunten. Zijn laatste treffer in het nationale shirt dateert al van meer dan een jaar geleden: in de voorbereidingswedstrijd op het EK tegen Zwitserland trof hij toen in Genève raak. "Ik heb nu een andere rol en dan is het niet meer dan normaal dat ook de statistieken anders zijn. Als meer verdedigende middenvelder heb ik nog vijf à zes medespelers voor mij en dan moet ik niet scoren. Ik kan minder vaak op doel trappen, maar er zijn genoeg ploegmaats die dat ook kunnen. Daarbovenop heb ik het afgelopen jaar ook wat wedstrijden gemist. Voor mij is mijn nieuwe rol goed genoeg om mij geapprecieerd te voelen. Ik doe wat de coach mij vraagt."

In de wedstrijd tegen Tsjechië merkte De Bruyne op dat de Belgen te snel de lange bal zochten, terwijl technisch verzorgd voetbal over de grond net de sterkte van de ploeg is. "Ik vind het belangrijk om van achteruit beginnen te voetballen, zo doen we dat bij City ook. In negentig procent van de interlands hebben wij het merendeel van het balbezit en dus moeten we combineren. Al zullen sommigen zeggen dat het risico's inhoudt", verwees KDB naar de tegentreffer tegen Tsjechië waarbij hij balverlies leed in de eigen zestien. "Het is wel moeilijker om op te trainen dan bij een club. De spelers in onze selectie spelen bij hun teams in verschillende systemen."

bron: Belga