Mayeur: “Ik kreeg 700 euro netto per maand, ik begrijp dat dit vragen oproept”

Mayeur: "Ik kreeg 700 euro netto per maand

De Brusselse burgemeester en voormalige bestuurder van Samusocial Yvan Mayeur (PS) is verbaasd over het voorstel om een onderzoekscommissie op te starten over de zaak-Samusocial. Dat zegt hij vandaag in een interview met Le Soir, waarover De Standaard ook bericht. “Ik heb niets te verbergen. Als de vzw Samusocial meer transparantie moet voorleggen over haar interne werking, is dat voor mij geen probleem. Als er fouten zijn gebeurd, blunders, dan moeten we die erkennen en aanvaarden.” Mayeur betreurt “een onhandig antwoord” van ontslagnemend directeur Pascale Peraïta over het gebruik van publiek geld, “dat een amalgaam heeft gecreëerd dat geleid heeft tot terechte emoties bij het volk. Die zijn echter niet rationeel gefundeerd”, aldus de burgemeester, die toevoegt dat al het geld naar de opvang van vluchtelingen en de organisatie van het werk gaat. “Dat weet iedereen, dat weten de media ook…”

Mayeur verklaarde netto 700 euro per maand aan zijn werk voor Samusocial over te houden. “Dat is veel geld ja, en ik kan begrijpen dat sommigen daar vragen bij hebben. Maar die bedragen kunnen, ook vandaag nog, verklaard worden door de grootte van het verrichte werk.”De burgemeester stelt nog dat hij “er zelf geen probleem mee heeft” om de zitpenningen die hij ontving terug te storten. Maar hij vreest dat dat geïnterpreteerd zou kunnen worden als een schuldbekentenis en denkt daarom na “over een andere manier om verder te gaan”.

Mayeur laat nog weten dat hij een stap opzij zet bij alle instanties van de PS, waaronder het partijbestuur, “om de partij niet in verlegenheid te brengen”, en “zolang er geen volledige duidelijkheid en sereniteit bestaat”.

bron: Belga