Kans op nachtelijke regen en onweer

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vanmiddag blijft het meestal droog met vaak hoge of middelhoge wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 20 graden op de Hoge Venen, 23 graden aan de kust en 25 graden elders in het binnenland. Er waait een matige zuiden- tot zuidwestenwind. Dat meldt het KMI. Vanavond en vannacht neemt de bewolking geleidelijk toe en in de loop van de nacht trekt een actieve regen- en onweerszone van het westen naar het oosten door het land. Plaatselijk is er kans op veel neerslag op korte tijd en de buien kunnen vergezeld zijn van hagel en windstoten. De minima liggen tussen 12 en 16 graden. De wind wordt zwak veranderlijk.

Morgen hangt er eerst nog veel bewolking en sleept een regen- en onweerszone over het land. De storing verplaatst zich langzaam naar het oosten en in de namiddag zijn er nog regen- of onweersbuien mogelijk in de Ardennen terwijl elders de opklaringen breder worden. De maxima liggen tussen 17 graden in de Hoge Venen en 21 graden op veel plaatsen in het centrum. De wind is matig in het binnenland en matig tot vrij krachtig aan zee uit westzuidwest.

Morgenavond en morgennacht wordt het overal droog met soms brede opklaringen. In het tweede deel van de nacht komt er opnieuw meer bewolking in het uiterste westen van het land. De minima liggen tussen 8 en 13 graden. De wind wordt meestal zwak en krimpt naar het zuidwesten.

Zaterdag kunnen we genieten van droog weer met afwisselend opklaringen en wolkenvelden. Het wordt vrij warm met maxima tussen 20 graden op de Hoge Venen en 26 graden in het centrum van het land.

Zondag begint zonnig met soms hoge wolkenvelden. In de loop van de dag ontwikkelen er zich stapelwolken, die later kunnen uitgroeien tot buien, eventueel met onweer. Het wordt erg warm met maxima tussen 24 en 29 graden. Tijdens de nacht van zondag op maandag volgt er regen.

Volgende week wordt het licht tot gedeeltelijk bewolkt met maxima rond 22 of 23 graden voor het centrum van het land.

bron: Belga