François De Keersmaecker bekrachtigt steun van Belgische voetbalbond

François De Keersmaecker bekrachtigt steun van Belgische voetbalbond

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft donderdag bij monde van zijn voorzitter François De Keersmaecker zijn steun voor het Eurostadion uitgesproken. “Het Eurostadion is absoluut noodzakelijk voor een structurele en duurzame vooruitgang van het Belgische voetbal”, klinkt het in een gezamenlijk persbericht van de KBVB en het organisatiecomité EURO 2020 Brussels. Woensdagochtend gingen de poppetjes aan het dansen nadat Het Laatste Nieuws gelekt mailverkeer tussen de KBVB en Ghelamco had kunnen inkijken. Daarin verweet de bouwheer de voetbalbond “aanzienlijke schade” door een gebrek aan openlijke steun voor het Eurostadion.

“De KBVB staat 100 procent achter het Eurostadion”, reageert bondsvoorzitter Francois De Keersmaecker een dag later. “EURO 2020 is een ongelofelijke opportuniteit voor de Belgische bevolking en fans van de Rode Duivels, daarvoor is een nieuw stadion absoluut noodzakelijk. Als het Eurostadion er niet komt, zullen we na afbraak van het Koning Boudewijnstadion over geen stadion beschikken van voldoende omvang waarin de Rode Duivels kunnen spelen. Bovendien bieden nieuwe stadions ongelofelijke opportuniteiten op het vlak van comfort en beleving voor supporters en nieuwe mogelijkheden in VIP en hospitality. Afhankelijk van de tegenstanders kan er, zoals we nu doen, uitgeweken worden naar andere stadions die voldoen aan de voorwaarden. Ondanks onze wil dat het stadion er komt, kunnen wij vandaag enkel de vergunningsprocedures afwachten. Als het stadion er komt, zal het één van de modernste in Europa zijn met optimale supportersbeleving en diverse hospitalitymogelijkheden.”

Bouwheer Ghelamco wordt geconfronteerd met een resem obstakels om het project op tijd te realiseren. De deputatie van de provincie Vlaams-Brabant besliste donderdag de milieuvergunningsaanvraag voor de uitbating van het Eurostadion op parking C in Grimbergen te weigeren. Eerder weigerde de gemeente Grimbergen ook al een bouwvergunning toe te kennen. Ghelamco gaat tegen beide beslissingen in beroep. Bovendien liet minister van Mobiliteit Ben Weyts in maart weten dat de Vlaamse regering weigert om op parking C gronden te verkopen die cruciaal zijn voor de bouw. De KBVB liet dan weer verstaan dat het Eurostadion volgens de UEFA moet gebouwd worden op het grondgebied van Brussel, en niet in Grimbergen. Dit laatste werd woensdag meteen ontkend door het organisatiecomité EURO 2020 Brussels.

bron: Belga