"Drie punten is het enige dat van tel is in Estland"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Roberto Martinez staat met zijn volledig fitte 26-koppige selectie aan de vooravond van de laatste wedstrijd van het seizoen. Vrijdagavond nemen ze het in de hoofdstad Tallinn op tegen Estland op de zesde speeldag in WK-kwalificatiegroep H. De Rode Duivels verdedigen er hun leidersplaats in de groep en kunnen een uitstekende zaak doen, want eerste achtervolgers Bosnië-Herzegovina en Griekenland spelen in Zenica tegen elkaar en zullen elkaar dus punten afsnoepen. Bondscoach Roberto Martinez wijst dan ook op het belang van de wedstrijd. "Drie punten is het enige dat vrijdagavond van tel is", vertelde de bondscoach donderdag voor de start van de training in de A. Le Coq Arena. "Want we spelen in deze kwalificatiecampagne nog drie keer op verplaatsing. Die drie punten zijn dus vitaal. Mijn grootste angst is de manier waarop we de wedstrijd zullen starten. De concentratie en de focus in de eerste vijftien minuten zijn cruciaal. Na een goeie start zal het een pak makkelijker worden."

De voorbije interlands wisselden de Rode Duivels te vaak goede met slechte momenten af. Die wisselvalligheid kostte hen in de oefeninterland in Rusland nog de zege. "Mindere momenten in een wedstrijd vind ik niet zo erg, zo lang we maar winnen. De slotfase van in Rusland verontrust me wel wat: we speelden daar zeker goed genoeg om de wedstrijd te winnen, maar toch gaven we de zege nog uit handen. Tegen Tsjechië was het op technisch vlak dan weer te zwak voor onze standaard en daarom werd er te veel voor de lange bal gekozen. Dat valt te verklaren door een gebrek aan wedstrijdritme. We hadden die wedstrijd nodig om de roestigheid uit de benen te krijgen, morgen/vrijdag wordt dat anders. Daarom was dit ook een heel interessante periode voor mij, om de spelers weer op scherp te krijgen. Het is voor iedereen bijna vakantie en daar moet je toch rekening mee houden."

Een andere factor die vrijdag kan meespelen is de staat van het veld in de A. Le Coq Arena. In maart tegen Kroatië was de kwaliteit van het speelveld nog beneden alle niveau, intussen is er hard aan gewerkt en ligt het terrein er al beter bij. "We weten dat het veld er niet perfect zal bijliggen, ook al is er echt hard aan gewerkt. De regen van vandaag/donderdag kan misschien nog wat helpen. Tijdens de training moeten we het veld wat proberen te sparen", sloot de bondscoach af.

bron: Belga