VIDEO. Gorilla bevalt van zoontje met behulp van artsen

In de dierentuin van Philadelphia is een gorilla bevallen van een zoontje. Het diertje werd met behulp van artsen en verloskundigen op de wereld gezet.
door
yannick.lequime
Leestijd 1 min.

De 17-jarige gorilla heeft voor het eerst een kleintje gekregen. Zowel moeder als zoon stellen het goed. Meestal kan zo'n grote aap zonder veel problemen bevallen, maar voor Kira de gorilla ging het niet vooruit. Uiteindelijk werd door een team van artsen besloten om het dier een handje te helpen.

Innige knuffel

Ongeveer een anderhalf uur later werd een gezond mannetje op de wereld gezet, dat 2,26 kilo woog. De kleine aap moest in het begin door mensen verzorgd worden aangezien de moeder nog niet bij bewustzijn was van de narcose. Vanaf het moment dat Kira ontwaakte en haar zoon in haar poten kreeg, liet ze hem niet meer los.

De moeder zorgt zeer goed voor haar baby. De medewerkers van de dierentuin hadden dit wel verwacht, aangezien Kira een aangename grote zus was en goed zorgde voor de kleintjes van een andere soortgenoot.

Philadelphia Zoo welcomed a new addition – an adorable baby gorilla born to Kira and Motuba! https://t.co/zst8KsfV9Q pic.twitter.com/nPoWqM9MGs

— Philadelphia Zoo (@phillyzoo) 6 juni 2017