Rode Duivels sluiten seizoen af in Estland

De Rode Duivels sluiten het seizoen af in Estland
Belga / B. Fahy

In de Estse hoofdstad Tallinn werken de Rode Duivels morgenavond hun zesde WK-kwalificatieduel af, die meteen ook de laatste wedstrijd van het seizoen is. Na de 8-1 uit de heenmatch lijkt enkel gemakzucht de Belgen parten te kunnen spelen.

Sportief stelt Estland niet zoveel voor. Met 4 op 15 bengelen ze op de voorlaatste plaats in kwalificatiegroep H en op de FIFA-ranking staan ze pas 98ste. Tot dusver sprokkelden de Esten een puntje in Cyprus en wonnen ze thuis van voetbaldwerg Gibraltar, maar in principe is het kwaliteitsverschil met de Belgen te groot om straks echt een vuist te kunnen maken. In maart klopte Estland weliswaar Kroatië in een oefenmatch, dat gebeurde tegen een veredelde B-ploeg.

Verder uitlopen

Voor de Duivels komt het erop aan om een lang seizoen in schoonheid af te sluiten. Bij een overwinning blijven ze zeker aan de leiding in de poule. Mogelijk lopen ze zelfs verder uit, aangezien eerste achtervolgers Griekenland en Bosnië-Herzegovina elkaar bekampen en dus punten zullen afsnoepen.

Uitverkocht

Eigenlijk lijkt vooral de grasmat in de uitverkochte Le Coq Arena de Belgen zorgen te baren. Die ligt er niet bepaald biljartvlak bij, wat de vrees voor blessures voedt. Na het uitvallen van Eden Hazard met een enkelbreuk, zit niemand in het Belgische kamp te wachten op een tweede speler die maanden buiten strijd is.

De aftrap is om 20u45.