Britse honden gaan ook stemmen

Stembus
AFP PHOTO / Adrian DENNIS

De Britten trekken vandaag naar de stembus. Op Twitter amuseren ze zich in elk geval met de hashtag #dogsatpollingstations

Op de verkiezingsdag trekt de Britse rioolpers alle registers nog eens open. The Sun koos voor een gephotoshopte Jeremy Corbyn in een vuilnisbak en de slagzin ‘Don’t chuck Britain in the cor-bin’, gooi Groot-Brittannië niet in de vuilbak. Dat is uiteraard een woordspeling met de naam van Jeremy Corbyn, de frontman van Labour waar de krant hevig tegen gekant is. In de zijbalk stond onder meer dat hij een «terroristenvriend» is. De Daily Mail trok dertien pagina’s uit om uit te leggen waarom een stem voor de socialisten een slecht idee is.

Honden

De Britten laten het op een regenachtige verkiezingsdag niet aan hun hart komen. Op Twitter verschijnen onder de hashtag #dogsatpollingstations foto’s van honden die buiten aan een stembureau moeten wachten. Tientallen mensen deelden al een foto van hun wachtende hond. Iemand liet zelfs zien hoe hij zijn rat meenam naar het stemhokje en in sommige dorpen gingen mensen stemmen met hun paard, dat uiteraard buiten moest wachten. De stembureaus waren overigens op zeer diverse locaties opgebouwd. Zo kon je ergens gaan stemmen in een zwembad, terwijl je elders in een kerk, een privéwoning of een pub moest zijn.