Opnieuw mooi weer op komst

door
Belga
Leestijd 1 min.

Vanmiddag is het eerst nog wisselvallig met buien. Later wordt het droger en zonniger vanuit het westen. Het blijft winderig, maar wel zachter weer met temperaturen tot 20 graden. Vannacht trekt een lichte storing door het land met kans op wat motregen. Morgen blijft het droog en vrij zonnig met temperaturen tot 25 graden. 's Avonds en 's nachts kans op enkele stevige regen- en onweersbuien.

Vrijdag veel bewolking met wat regen of een bui. Zaterdag genieten we van een mooie en vrij warme dag. De maxima schommelen tussen 20 graden in de Ardennen en 24 graden in de Kempen. De wind is zwak tot matig uit het zuidwesten.

Zondag begint nog met brede opklaringen. Geleidelijk ontstaan er stapelwolken die kunnen uitgroeien tot enkele buien. Op de meeste plaatsen blijft het echter droog. Op het einde van de namiddag en avond bereikt een onweerachtige neerslagzone het westen van het land. Het wordt warm, met maxima tussen 23 en 28 graden. De wind is meestal zwak en komt uit het zuiden.

In het begin van volgende week zorgt een westelijke stroming voor maxima rond 21 graden in het centrum. Het is meestal wisselend bewolkt met soms enkele buien. De wind is meestal matig.

bron: Belga