Ook woensdag nog buien en sterke wind

Ook woensdag nog buien en sterke wind

Deze voormiddag wisselen buien af met opklaringen. Lokaal is een enkele donderslag tijdelijk nog mogelijk. In de loop van de namiddag wordt het vanuit het westen droog en verschijnen er brede opklaringen. De wind is overwegend vrij krachtig in het binnenland en krachtig aan zee uit west tot zuidwest. Aan zee zijn nog rukwinden mogelijk tot 80 km/u, elders tot 60 à 70 km/u. Het wordt iets zachter, met maxima tussen 14 graden in de Ardennen en 20 graden in het noordoosten. Vanavond zijn er nog opklaringen. In de loop van de nacht trekt de staart van een storing over, met meer bewolking en vooral in het noordwesten mogelijk wat lichte regen. De minima liggen tussen 7 graden in de Ardennen en 13 graden in het noordwesten bij een matige wind draaiend naar zuid tot zuidwest.

Morgen is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt in het noorden van het land, met mogelijk wat lichte regen bij tussenpozen. In het zuiden is het droog en zijn er meer opklaringen. De maxima liggen tussen 20 en 25 graden bij een matige wind uit zuid tot zuidwest. In de nacht naar vrijdag trekt een regen- en buienzone over vanuit het westen. Een onweer is dan ook mogelijk.

Vrijdag sleept een neerslagzone nog over het zuidoostelijk deel van het land. Rond de middag verdwijnt de neerslag richting Duitsland en Groothertogdom-Luxemburg.

bron: Belga