Nadal krijgt plaats in halve finales Roland Garros cadeau

door
Belga
Leestijd 1 min.

Rafael Nadal (ATP 4) blijft op koers voor een tiende eindzege op Roland Garros. In de kwartfinale zag de Spaanse gravelkoning zijn landgenoot Pablo Carreno Busta (ATP 21) opgeven in het begin van de tweede set. Het stond op Court Philippe Chatrier 6-2, 2-0 voor Nadal toen Carreno Busta besloot de handdoek te gooien omdat hij te veel last leek te ondervinden van de buikspieren.

Het was het vierde onderlinge duel tussen beide Spanjaarden. Ook in de drie vorige ontmoetingen had Nadal zich de beste getoond. Rafael Nadal, net 31 geworden, neemt het voor een plaats in de finale op tegen de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 7) of de Servische titelverdediger Novak Djokovic (ATP 2).

Nadal, het vierde reekshoofd, mikt op een tiende titel op het gravel in Parijs. Hij won er in 2005 bij zijn eerste deelname en was daarna elk jaar de beste tot en met 2014. Alleen in 2009 liet Nadal zich in de vierde ronde verrassen door de Zweed Robin Söderling.

De voorbije twee jaar eindigde het voor Nadal aan de Porte d'Auteuil in de kwartfinales (in 2015 na verlies tegen Djokovic) en de derde ronde (in 2016 na forfait wegens een polsblessure).

bron: Belga