Cristiano Ronaldo is nog steeds beste betaalde sporter

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Portugese topvoetballer Cristiano Ronaldo is in 2017 nog steeds de best betaalde sporter op aarde. De vedette van Real Madrid prijkt met 83 miljoen euro aan salarissen en sponsorinkomsten bovenaan de woensdag gepubliceerde lijst van het Amerikaanse magazine Forbes. Ronaldo verzamelde de voorbije twaalf maanden 31 miljoen dollar dankzij zijn sponsorcontracten en reclame-inkomsten, 52 miljoen euro is afkomstig van zijn salaris (inclusief bonussen) bij de "Koninklijke". Op de lijst gaat hij de Amerikaanse basketbalspeler LeBron James vooraf. De vedette van de Cleveland Cavaliers en de bekendste speler uit de NBA verdient 76 miljoen euro. Lionel Messi, de Argentijnse topvoetballer van FC Barcelona, vervolledigt met een inkomen van 71 miljoen euro het podium. De Zwitserse tennisvedette Roger Federer (57 miljoen euro) en de Amerikaanse basketbalspeler van Oklahoma City Kevin Durant (54 miljoen euro) maken de top vijf compleet.

De Amerikaanse golfer Tiger Woods, die de lijst in het verleden meermaals aanvoerde, staat nog altijd op de zeventiende plaats met 33 miljoen dollar aan sponsorinkomsten. Zijn inkomen staat door aanhoudend blessureleed op een laag pitje. Zijn Ierse collega Rory McIlroy pronkt met 44,5 miljoen euro op een gedeelde zesde plaats.

Lewis Hamilton bezet met 41 miljoen euro aan inkomsten de tiende plaats. De Britse F1-piloot van Mercedes doet daarmee net iets beter dan zijn Duitse collega Sebastian Vettel (34 miljoen euro).

Net als vorige jaar is Serena Williams de eerste (en enige) vrouw op de lijst. De Amerikaanse tennisster, die door een zwangerschap even uit het circuit ligt, staat op de 51e plaats. Zij verdient dit jaar 24 miljoen euro.

De 100 best betaalde sporters verdienden samen 2,75 miljard euro, dat is een vermindering van 1 procent ten opzichte van vorig jaar. Hofleveranciers zijn de Verenigde Staten, met maar liefst 63 Amerikaanse sporters in de lijst, en de NBA, met 32 spelers uit de beste basketbalcompetitie ter wereld.

Rode Duivel Eden Hazard behoort niet langer tot de honderd best betaalde sporters. In de lijst van 2016 stond de winger van Chelsea met ruim 20 miljoen euro nog op de 85e plaats.

.

bron: Belga