Aanslagen Brussel - Reeks huiszoekingen op zoek naar wapenopslagplaats: alle arrestanten vrijgelaten

door
Belga
Leestijd 1 min.

De twaalf mensen die gisteren waren opgepakt bij een reeks huiszoekingen in het onderzoek naar de terreuraanslagen in Brussels Airport en het metrostation Maalbeek, zijn na verhoor vrijgelaten. Dat meldt het federaal parket. De speurders vielen binnen op 14 adressen in het Brusselse in de hoop de wapenopslagplaats te vinden van de terreurcel die de aanslagen van 22 maart pleegde. Die wapens werden echter niet aangetroffen. In de maanden na de aanslagen kon het gerecht al acht verdachten identificeren en arresteren. Het gaat om Mohamed Abrini, Osama Krayem, de broers Smaïl en Ibrahim Farisi, Hervé B.M., Bilal El Makhoukhi, Ali El Haddad Asufi en Youssef El Ajmi, die allemaal in meer of mindere mate zouden betrokken geweest zijn bij de voorbereiding en uitvoering van de aanslagen.

De speurders kwamen er echter ook achter dat de terreurcel over een aantal wapens en explosieven beschikte dat ze nog niet hadden aangetroffen. Zoveel bleek uit onderzoek van de laptop die de dag van de aanslagen werd aangetroffen in een vuilnisbak in de Max Roosstraat, vlakbij de flat waar de terroristen zich schuilhielden tot ze naar de luchthaven vertrokken.

In de zoektocht naar die wapens viel de FGP gisteren binnen op acht adressen in Schaarbeek, twee in Laken en één in Evere, Sint-Gillis, Haren en Brussel. Daarbij werden twaalf personen opgepakt. Die zijn na verhoor allemaal vrijgelaten.

bron: Belga