Thalys lanceert zachtere prijzen

Thalys
Belga / N. Maeterlinck

Om nog beter in te spelen op de vragen van haar klanten, introduceert Thalys na deze zomer een derde klasse. Met de nieuwe indeling in drie categorieën wil de spoorwegmaatschappij meer reizigers aan lagere prijzen laten rijden.

Door een optimalisering van het aanbod en de bezettingsgraad belooft Thalys vanaf september ongeveer een op de drie reizigers aan zachte prijzen te vervoeren. Daarmee worden tarieven onder de 40 euro bedoeld. Momenteel geniet een op de vier reizigers van zo’n tarief. Met deze prijzen wil de maatschappij voornamelijk jongeren en vakantiegangers bereiken.

Goedkopere tickets

Door zakenreizigers naar eerste klasse te verschuiven, komen er extra zitjes vrij in de standaardklasse. Zo kunnen goedkopere tickets aan de man gebracht worden. “Zakenreizigers die nu in tweede klasse reizen, maar die de extra ruimte en rust van de eerste klasse kunnen gebruiken, bieden we binnenkort ‘Comfort’ aan”, aldus CEO Agnès Ogier.

Derde klasse

Met ‘Comfort’ reis je in eerste klasse, maar zonder alle extra diensten van ‘Premium’. Die derde klasse (vanaf 55 euro voor een rit Brussel-Parijs) wordt vanaf december (tickets te bestellen vanaf september) op de traditionele Thalys-lijnen gelanceerd. Ze zal zich situeren tussen de goedkope ‘Standard’-klasse (vanaf 29 euro) en de ‘Premium’-klasse (vanaf 115 euro).

Persoonlijker aanbod

“We bereiken zeer uiteenlopende mensen. Zakenreizigers hebben bijvoorbeeld andere eisen dan vrijetijdsreizigers. Met onze nieuwe indeling willen we inzetten op een persoonlijker aanbod, zowel op vlak van prijs als op vlak van service”, legt Ogier uit. Met het vernieuwde aanbod probeert de HST-operator in 2018 tot 7 miljoen mensen te bereiken.