Dankzij dit nieuwe gadget kan je langer een geopende fles wijn bewaren

Dankzij dit nieuw gadget kan je langer een geopende fles wijn bewaren
Foto Eto Wine

Nu de zomer met rasse schreden nadert, worden de flessen wijn ’s avonds weer bovengehaald. Maar vaak raakt die fles niet volledig op en moet de rest van de drank weggegoten worden. Een nieuw gadget moet dat probleem de wereld uithelpen.

De Britse start-up Eto Wine kwam op de proppen met het bijzondere gadget. Eigenlijk is het een soort karaf met een bewaringsysteem dat de fles luchtdicht hersluit. Hierdoor kan je de lekkere drank maar liefst twaalf dagen bewaren.

Eigenlijk werkt het hebbeding heel simpel. Eerst moet je de volledige fles leeggieten in de karaf en vervolgens kan je van een glaasje nippen. Als je genoeg geproost en gedronken hebt, kan je de nek van de karaf induwen, een beetje zoals bij een French press. Als je enkele dagen later opnieuw wil genieten van de wijn, kan je de fles weer openen. In de tussentijd bewaar je de karaf best op een koele en donkere plaats.

Gif Eto Wine

Of de uitvinding ook daadwerkelijk op de markt komt, blijft nog afwachten. De initiatiefnemers zijn alvast met een crowdfundingcampagne gestart op Kickstarter om de Eto-karaf te lanceren. Op een maand tijd willen ze 55.000 pond (zo’n 62.800 euro) verzamelen. En ze zijn alvast goed op weg, want op het moment dat we dit schrijven is al meer dan na 40.000 pond (zo’n 46.000 euro) geïnvesteerd.