Vadis Odjidja komt boven water in Polen

Vadis Odjidja
AFP / O. Andersen

In Polen is Vadis Odjidja uitgeroepen tot Speler van het Jaar. De drievoudige Rode Duivel lijkt bij Legia Warschau zijn slabakkende carrière weer helemaal op de rails te krijgen.

Odjidja  was de grote slokop op het afsluitende gala van de Poolse ‘Ekstraklasa’, waar hij door zijn collega’s ook verkozen werd tot beste middenvelder. De ondertussen 28-jarige Gentenaar had het voorbije seizoen een groot aandeel in de tweede titel op rij voor Legia Warschau.

Hij scoorde vier keer in de competitie, maar ontpopte zich vooral tot de leider van het elftal. Ook in de Champions League liet hij zich opmerken, onder meer dankzij een wereldgoal in de groepsfase tegen de latere eindwinnaar Real Madrid.

Besnik Hasi

Na twee moeilijke seizoenen in Engeland is Vadis Odjidja dus helemaal terug. Na zijn vertrek bij Club Brugge geraakte zijn carrière bij Norwich City in het slop, deels door blessureleed. Ook een uitleenbeurt aan tweedeklasser Rotherham United bleek geen succes, maar afgelopen zomer bood Besnik Hasi een uitweg.

De Albanees haalde Odjidja naar Polen, al moest hij er zelf al snel opkrassen na een matige seizoenstart. Onze landgenoot kreeg meer krediet en groeide zo opnieuw naar zijn beste vorm, met twee individuele trofeeën als kers op de taart.

Fenerbahçe

De prestaties van Odjidja zijn ook in het buitenland niet onopgemerkt voorbijgegaan. Zo overwoog Anderlecht even om zijn jeugdproduct terug naar het Astridpark te halen als vervanger voor Youri Tielemans, maar dat lijkt na de transfer van Sven Kums geen optie meer. Er zou vooral interesse zijn vanuit Turkije, waar onder meer Fenerbahçe gecharmeerd is door onze landgenoot.

Volgens Turkse media ligt er in Istanboel een monsterloon van 7 miljoen euro per jaar op Odjidja te wachten. Legia-voorzitter Dariusz Mioduski wil zijn sterkhouder echter koste wat kost houden en bereidt een tegenbod voor. Odjidja heeft in Warschau nog een contract voor één jaar, dus zou volgende zomer in principe gratis kunnen vertrekken.