Weerbericht - Onstuimig weer met mogelijk hevige rukwinden

door
Belga
Leestijd 2 min.

Dinsdagochtend zorgt een storing eerst voor regen alvorens ons land te verlaten naar het oosten. Daarna wordt het wisselend bewolkt met felle buien die lokaal gepaard kunnen gaan met onweer en zware windstoten. We verwachten maxima tussen 12 en 14 graden in de Ardennen en tot 16 of 17 graden elders. De wind wordt vrij krachtig tot krachtig, aan zee eerder krachtig tot zeer krachtig, en draait van zuid naar het zuidwest. Er zijn rukwinden mogelijk tot 90 km/u, bij onweer mogelijk nog meer, die tot schade kunnen leiden. Dat meldt het KMI. Dinsdagavond neemt de buienneiging wat af, maar blijft het overwegend bewolkt met hier en daar nog enkele buien. Tijdens de nacht van dinsdag op woensdag kan het tijdelijk wat droger worden met meer opklaringen. Tegen het einde van de nacht neemt de onstabiliteit opnieuw toe en kunnen er zich enkele felle buien ontwikkelen. In de Ardennen daalt het kwik tussen 6 en 8 graden, elders liggen de minima in de buurt van 11 tot 12 graden. De wind waait nog steeds matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten. Er blijven rukwinden mogelijk van 50 tot 60 km/u.

Woensdag blijft het wisselvallig met veel wind, buien en mogelijk ook onweer. In de loop van de dag verkleint de buienkans geleidelijk vanuit het westen. De maxima liggen tussen 14 en 17 graden in de Ardennen en tussen 18 tot 20 graden elders. De westenwind waait vrij krachtig tot krachtig aan zee met rukwinden tot 75km/u.

Donderdag kan een storing over de Britse Eilanden ons land bereiken. In het noorden verwachten we veel bewolking met regen, terwijl het in het zuidoosten van het land overwegend droog zal blijven met enkele opklaringen. De maxima liggen tussen 19 en 23 graden bij een nog steeds goed voelbare zuidwestenwind.

Vrijdag wordt overwegend bewolkt met mogelijk enkele buien in de loop van de dag. De temperaturen klimmen tot 17 à 21 graden en we krijgen iets minder wind.

Tijdens het weekend wordt het zonnig en warmer.

Het KMI waarschuwt voor CO-intoxicatie.

bron: Belga