Schot Beaton moet Estland-België in goede banen leiden

Schot Beaton moet Estland-België in goede banen leiden

John Beaton is aangesteld als scheidsrechter voor de WK-kwalificatie-interland van de Rode Duivels van vrijdag in Tallinn tegen Estland. De 35-jarige Schot, een voormalig journalist, is FIFA-ref sinds 2012. Afgelopen seizoen floot hij onder andere een wedstrijd van Racing Genk in de vierde en laatste voorronde van de Europa League (tegen Lokomotiva Zagreb, 2-0 winst voor de Limburgers). De Rode Duivels, die gisteren in een oefenpot in het Koning Boudewijnstadion Tsjechië klopten met 2-1, reizen donderdag af naar Estland. Tegen de Esten verdedigen ze vrijdag in de A. Le Coq Arena in Tallinn (20u45) hun leidersplaats in kwalificatiegroep H.

Met dertien op vijftien leiden de Belgen voor Griekenland (11) en Bosnië-Herzegovina (10). De Rode Duivels lieten in deze WK-kwalificatiecampagne enkel nog maar thuis tegen Griekenland (1-1) punten liggen en lijken dus goed op weg naar het WK van volgend jaar in Rusland. Bovendien spelen Bosnië en Griekenland op 9 juni tegen mekaar in Zenica en zullen ze mekaar dus punten afsnoepen.

België kan dus met vertrouwen afreizen naar Estland, dat in de heenwedstrijd in Brussel een 8-1 pandoering om de oren kreeg en in de WK-voorronde met vier punten niet verder dan de voorlaatste plaats komt.

bron: Belga