Romelu Lukaku ziet geen motivatieproblemen voor laatste wedstrijd van het seizoen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Romelu Lukaku had gisterenavond met een assist voor het openingsdoelpunt een belangrijk aandeel in de 2-1 zege van de Rode Duivels in de oefeninterland tegen Tsjechië. Vrijdag staat in Tallinn de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma, maar dan staan er tegen Estland wel drie punten op het spel en moet er gewonnen worden. "Ik heb zeker geen problemen om me nog op te laden voor de laatste wedstrijd van het seizoen", verzekerde Lukaku vandaag in Tubeke voor de start van de training. "Het is belangrijk om in Estland een goed resultaat te halen, met goed voetbal. Dergelijke wedstrijden worden pas vervelend als je het jezelf moeilijk maakt. We moeten met een goeie mentaliteit naar ginder gaan op jacht naar de drie punten."

Big Rom gaf gisteren na de wedstrijd in het Koning Boudewijnstadion al aan dat hij tevreden was met het experiment met twee spitsen. "Het verschil met een 3-4-3 is dat ik bij balbezit meteen een speler in mijn buurt heb, een aanspeelpunt. Dat is goed uitgedraaid, met een assist voor mij en een doelpunt voor Michy Batshuayi. We voelen mekaar goed aan."

Op het middenveld was er een tweede basisplaats op rij weggelegd voor Youri Tielemans. De kersverse Profvoetballer van het Jaar en aanwinst van AS Monaco deed het uitstekend en zadelt zo de bondscoach met een keuzeprobleem op, want voor vrijdag is ook Axel Witsel beschikbaar. "Iedereen kent Youri al langer, veel jongens in deze groep zijn dan ook van Brusselse afkomst. We wisten dat hij ooit hier terecht zou komen. We zijn blij met zijn ontwikkeling, maar Youri moet op de eerste plaats genieten van het heden en niet te veel denken aan wat nog komen moet, want het gaat allemaal zo snel."

bron: Belga