Aanvaller Notre-Dame Parijs heeft alleen gehandeld

Aanvaller Notre-Dame Parijs heeft alleen gehandeld
Aanvaller Notre-Dame Parijs heeft alleen gehandeld

De man die deze middag aan de Notre Dame in Parijs minstens een politieagent heeft aangevallen, heeft “dit is voor Syrië” geroepen en heeft alleen gehandeld. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gérard Collomb, volgens meerdere Franse media gezegd. De bewindsman gewaagde ook van een “aanslag”. Volgens Collomb begon een man een politieagent met een hamer te slaan waarna een collega het vuur opende. De aanvaller heeft “dit is voor Syrië geroepen”.
De dader deed zich voor als een Algerijnse student en beschikte over een (identiteits)kaart die de autoriteiten op authenticiteit zullen controleren. De man had niet alleen een hamer maar ook keukenmessen bij, zei de minister op een persconferentie.

De aanvaller was “blijkbaar alleen en had geen gezelschap”, voegde hij eraan toe. De autoriteiten wachten op nieuws omtrent de gezondheidstoestand van de aanvaller. De politie verhoort momenteel een reeks getuigen, aldus de minister.
“Wij zijn van een gesofisticeerd terrorisme overgegaan naar een terrorisme waar om het even wat kan dienen voor aanvallen”, zei Collomb ook.

Hij prees de agent die had geschoten. “De veiligheidstroepen werden aangevallen. Maar als er geen sneller reactie zou zijn geweest, zouden er ook toeristen kunnen zijn aangevallen.”
Ook burgemeester Anne Hidalgo van Parijs loofde volgens de krant Le Figaro de “moed, reactie(snelheid) en het zeer grote professionalisme” van de politie.

Bron: Belga